Joni Hendriks

 

 

Mijn naam is Joni, 30 jaar jong en met ongelooflijk veel passie als coach / psycholoog / trainer aan het werk. 

 

Tijdens mijn psychologie master heb ik me volledig gericht op de positieve psychologie. Ik heb hierbij onderzoek gedaan naar geluk, optimisme en dankbaarheid (cum laude afgestudeerd).

 

Naast mijn bijna 3 jaar ervaring als manager ben ik altijd bezig geweest met het volgen en geven van diverse trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

 

Om het verhaal compleet te maken heb ik in 2015 een coach opleiding gevolgd en al mijn ervaring en kennis samengebracht in mijn eigen bedrijf.

 

Alle wegen die ik bewandeld heb zijn samengekomen in mijn levensdoel; mensen helpen door ze te leren optimaal gebruik te maken van hun eigen kracht.

Wat bied ik?

 

Van anderen krijg ik vaak te horen dat ik zo duidelijk kan samenvatten wat ze nu eigenlijk bedoelen. Ik ben analytisch ingesteld en kan van ingewikkelde problemen  snel de kern blootleggen. Vanuit een helikopter view bekijk ik alle kanten van een verhaal, waarin ik snel verbindingen kan leggen.

 

Mijn nuchtere en rationele kant wordt mooi aangevuld door mijn emotionele kant: In mijn ogen is er niks zo fijn als eerlijk en open je gevoelens delen en je kwetsbaar kunnen opstellen. Makkelijk is dit zeker niet, maar ik kan hier wel de juiste veilige sfeer voor creeën. 

 

Dankzij mijn inlevingsvermogen kan ik naar een ander luisteren en daarbij als vanzelf aanvoelen wat de ander voelt. Wellicht door de nodige levenservaring kijk ik nergens van op: alles mag en kan er zijn. Want ja: ieder mens is uniek en wanneer je lekker jezelf bent, is dat meteen de mooiste versie van jou..

 

Wanneer je echter enigzins op mij lijkt roepen zo'n uitspraken alleen maar vragen op: "Ja maar... hoe doe ik dat dan? Hoe kom ik dichter bij mezelf? Hoe kan ik mezelf zijn zonder bang te zijn voor oordelen van anderen? Hoe kan ik patronen veranderen? Hoe weet ik wat ik wil, waar ik gelukkig van word?"

 

Juist bij die "hoe-vragen" zal ik je ondersteunen. Hoe? Door de antwoorden die in jou verscholen liggen boven water te halen en concreet te maken. Met praktische tools en handvaten ga je vervolgens jouw gewenste doelen realiseren!

lees bij de testimonials wat anderen over mij zeggen

 
Joni Hendriks
 

Achtergrond & Ervaringen

 

 

Naast mijn studie en werkervaring heb ik altijd vrijwilligerswerk gedaan. Zo ben ik jaren actief geweest als teamleider en coach van een voetbalteam, ben ik vrijwilliger van Challenge Day (bekend van Over de Streep) en van Stichting Pestvrij geweest. Ook ben ik al jaren vrijwilliger bij COC Limburg, waar ik sinds 1,5 jaar coördinator ben van het team Training & Vorming.

 

Ik hou van de eenvoud van psychologische modellen. Zo heb ik me vanuit persoonlijke interesse verdiept in het enneagram, de axenroos, de roos van Leary, het kernkwadranten model van Ofman, de piramide van Maslow, de ijsberg van McClelland, het Johari venster etc.

Al deze modellen bieden handvaten om ingewikkelde psychische aspecten op een simpele manier in beeld te brengen. Het zijn echter hulpmiddelen en richtlijnen en zeker geen absolute waarheden waarmee je mensen in een hokje kunt plaatsen. Daarmee zou je honderd andere belangrijke dingen over het hoofd zien die een mens uniek maken!

Testimonials

Joni heeft het talent om het beste in mensen naar boven te halen. Dit doet ze op een professionele en creatieve wijze en het is inspirerend om met haar samen te werken

Mizzi (28)

Joni is oprecht betrokken en heeft de fijne eigenschap om goed te luisteren, meerdere kanten af te wegen en je dan positief te stimuleren

Mariëlla (59)

Met mensenkennis, warmte en oprechte interesse weet Joni de kern van een probleem boven te halen én passend advies te geven.

Joni is uniek, veelzijdig, scherp van geest, maar vooral heel sensitief

Lara (27)

 

I love the fact that no matter what i say, feel or think, you never judge and always try to understand me

Tessa (30)

Er zijn van die mensen die puurder en echter zijn dan ze zelf denken...

Joni is er daar eentje van

Agnes (48)

Joni stelde precies de juiste vragen waardoor alles weer logisch werd en ik vanzelf de juiste keuzes kon maken

Ris (28)

Coaching & Training Hendriks

Email: info@coachingtraininghendriks.nl

Utrecht Binnenstad